Pozivnica na obilježavanje 27. obljetnice osnutka 3. GBR

 

 

 

 

 

 

Obavještavamo sve članove naše udruge UVTBG 3. GBR “Kune” da ćemo i ove godine kao i do sada obilježiti osnivanje naše ponosne i slavne brigade. Ova 27. obljetnica od nastanka naše brigade se organizira pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a čast je ove godine pripala ogranku UVTBG Đakovo, gdje će se i održati središnja proslava. Uvod u obilježavanje obljetnice je  “Humanitarni  malonogometni turnir” koji je održan 21.travnja 2018. na srednjoškolskom igralištu.

 

 

Nastavak obilježavanja će uslijediti okupljanjem 28. travnja 2018.
u 10.45 sati, kod Spomen obilježja poginulim i preminulim
pripadnicima 3. GBR, koje se nalazi u sklopu studentskoga Campusa. Na navedenom mjestu će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće,
kako bi se prisjetili onih kojih više nema među nama. Molim vas da se ovom događaju odazovete  u što većem broju, posebice one koji neće moći nazočiti središnjoj proslavi slijedećega dana u Đakovu. Istoga dana u večernjim satima će u Đakovu sa početkom u  19.00 sati, u Domu kulture biti prikazan film “Oni su Hrvatska”, u suradnji sa Udrugom “Žene u Domovinskom Ratu” – Zadar, redatelja Ivice Božića.

 

 

Idućega dana 29. travnja 2018. godine nastavljamo sa obilježavanjem 27. obljetnice i to ponovno okupljanjem kod Spomen obilježja u studentskom Campusu, gdje nakon paljenja svijeća planiramo polazak prema središnjem mjestu obilježavanja Đakovo oko 07.15 sati. Po dolasku ćemo obilježiti osnivanje 27. obljetnice 3. GBR skupa sa visokim izaslanicima državnog vrha, predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog Sabora, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva OSRH te lokalnim političarima.
Osim njih u obilježavanju će nam se pridružiti i izaslanstva prijateljskih
udruga proisteklih iz Domovinskog Rata. Isto tako će nazočiti događaju naši članovi iz svih ogranaka UTVBG 3. GBR   “Kune”, samostalno ili sa članovima  obitelji. Obilježavanje će biti održano po unaprijed utvrđenom rasporedu, koji možete vidjeti u privitku. Povratak iz Đakova je predviđen u   vremenu između 17.00  i 18.00 sati. Naravno dobrodošli su i svi simpatizeri   i  prijatelji naše slavne brigade. Molimo vas da se odazovete u što većem  broju kako bismo zajedno proslavili obljetnicu osnivanja brigade te se prisjetili svih lijepih i tužnih trenutaka. Svi koji žele prisustvovati bilo kojem od događaja, neka izvrše prijave na navedene kontakte naše udruge kako bismo znali točan broj uzvanika i kvalitetno dovršili organizaciju  ovoga događaja.

 

Predsjednik UVTBG “Kune” Tihomir Kmet


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

* = 4 + 9