Poziv na Duhovsko bdijenje

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozivamo članove naše udruge, kao i sve simpatizere i prijatelje naše udruge, kao i članove njihovih obitelji da se priključe Duhovskom bdijenju, kao uvodu u Blagdan Duha Svetoga – Duhove. Navedeni događaj će biti održan u suradnji sa studentskim kapelanom Sveučilišta J.J. Štrosmajer  paterom Arekom Krasickim, voditeljem zajednice DUHOS (Duhovnost osječkih studenata). Samo okupljanje će biti dana 19. svibnja 2018. godine u 19.30 sati, ispred studentske Kapelice, koja se nalazi u sklopu studentskoga kampusa, bivša prijavnica vojarne, a ista se nalazi prekoputa HEP – a.

Nakon okupljanja uslijediti će procesija sa svijećama sa početkom u 19.45 sati, a prema župi Svetoga Ćirila i Metoda u ulici Martina Divalta broj 71. Po dolasku u navedenu crkvu, održati će se večer svjedočanstava sa početkom u 20.15 sati. Nakon toga će pater  Arek Krasicki, u istoj crkvi održati svetu misu sa početkom u 21.15 sati. Po završetku svete mise slijedi povratak u studensku kapelicu, gdje će uslijediti druženje svih sudionika Duhovskog bdijenja.

 

Blagdan Duha Svetoga – Duhovi tj. blagdan silaska Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, 50 dana nakon Uskrsa. Od tuda i izraz Blagdan Pedesetnice. To znači da su i Duhovi pomična svetkovina koja se mijenja svake godine i ovisi o danu kada se slavi Uskrs.

Ovom svetkovinom završava uskrsno vrijeme. Slavi se kao blagdan “rođenja Crkve” budući da Djela Apostolska donose da su apostoli puni Duha Svetoga govorili tako da su ih mogli razumjeti ljudi svih naroda i jezika, a mnoštvo se “dalo krstiti te su primili Duha Svetoga”. Na nedjelju Duhova, kada je Duh Sveti sišao nad apostole, oni su dobili darove Duha Svetoga. Ti su im darovi pomogli ispuniti njihovu misiju, a to je propovijedati Evanđelje svim narodima. I nama ovi darovi, po sakramentu svete krizme, pomažu da živimo kršćanskim životom, da živimo u Kristu, a Krist u nama.

Stoga vas pozivamo sve koji ste u mogućnosti da se odazovete u što većem broju i svojim dolaskom uveličate ovo Duhovsko bdijenje. Svi ste dobrodošli i radujemo se vašem dolasku, hvala vam na odazivu i Bog vas blagoslovio.

Predsjednik UVTBG “Kune” Tihomir Kmet


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

* = 5 + 6