Duhovsko bdijenje 19.05.2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kao što smo i najavili dana U subotu, 19. svibnja 2018., uoči svetkovine Pedesetnice održano je tradicionalno godišnje duhovsko bdijenje u suradnji sa sa studentskim kapelanom Sveučilišta J.J. Štrosmajer  paterom Arekom Krasickim, voditeljem zajednice DUHOS (Duhovnost osječkih studenata). Okupljanje je bilo ispred osječke studentske kapelice, gdje je sveučilišni kapelan pater Arkadiusz Krasicki pozdravio  sve okupljene te je blagoslovio oganj kojim su nazočni zapalili lampione.

Potom smo  se svi zajedno u procesiji, na čijem je čelu bio križ, zaputili prema crkvi sv. Ćirila i Metoda u Divaltovoj ulici. Kolona je bila sastavljena od mladih studenata, starijih sugrađana dobre volje te članova naše udruge, koji su se kretali navedenom rutom sa zapaljenim svijećama. Bilo je lijepo vidjeti jedinstvenu kolonu koja je spojila mladost, odnosno budućnost naše Domovine i one koji su je stvarali za tu istu mladost. A sve u čast nadolazeće velike svetkovine Pedesetnice – Duhova.

Svečano misno slavlje započeto je trima svjedočanstvima mladih studenata koji su govorili o tome kako Gospodin djeluje na njihov život te, preko njih, na živote bližnjih. Međutim, ovaj događaj bio je dodatno uveličan koncelebracijom dvojice svećenika koji su, baš kao i sveučilišni kapelan, članovi Družbe Duha Svetoga. Jedan od njih, po imenu Linus, došao je iz daleke Tanzanije te je iznio kratko svjedočanstvo o svojem svećeničkom životu. Još jedno od svjedočanstava bilo je također vrlo znamenito. Naime, riječ je o svjedočanstvu Josipa Brnjića, novaka Družbe Duha Svetoga koji se vratio sa svog misionarskog rada u Tanzaniji na kratak period vremena, nakon kojeg odlazi u novicijat. Josip je svjedočio o svom životu i radu u Tanzaniji te o tamošnjim okolnostima i prilikama. Naposljetku, sveto misno slavlje završeno je euharistijskim klanjanjem.

Nakon toga su se svi zainteresirani nazočni zajedno zaputili u prostorije studentske kapelice, gdje je uslijedilo druženje u ljubavi, radosti, pjesmi, zdravom duhu i obilježavanju čak dvaju rođendana. Time je uspješno i na Božju slavu održano još jedno dobro poznato i iznimno svečano duhovsko bdijenje. Bogu hvala na svakoj upućenoj riječi koju smo po Duhu Svetom prepoznali i pokušali ugraditi u svoj život. Hvala svima koji su se odazvali i uljepšali ovo duhovsko bdijenje te učvrstilo našu vjeru i kršćanski život sa Kristom i u Kristu.

Ostale fotografije i dio ugođaja možete vidjeti klikom na link ispod objave.

Predsjednik UVTBG “Kune” Tihomir Kmet

Duhovsko bdijenje 19.05.2018.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)