Otkrivanje spomenika poginulim suborcima u Kuli Norinskoj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dana 14. rujna 2018. godine u organizaciji  Udruge veterana Domovinskog rata 1991 Krvavac i Općina Kula Norinska je otkriveno spomen obilježje poginulim braniteljima Niki Jerkoviću – Primi, Mariju Nikoliću – Kišu i Ivici Pruscu – Jumi. U sklopu otkrivanja spomen obilježja na groblju u Bakalovićima je sudjelovalo i izaslanstvo naše udruge. Prigodne govore prije otkrivanja spomenika održali su potpredsjednik vlade Republike Hrvatske, ministar obrane i izaslanik predsjednice RH Damir Krstičević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Branko Bačić, župan Dubrovačko-neretvanske županije i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Nikola Dobroslavić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tomislav Medved, načelnik Općine Kula Norinska  Nikola Krstičević i predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata 1991 Hrvoje Vučković. Spomen obilježje otkrio je sin poginulog branitelja Ante Jerković.

 

Na spomeniku su imena trojice pripadnika 116. brigade HV, Nike Jerkovića-Prime i Marija Nikolića-Kiše, koji su poginuli kao pripadnici 4. gardijske brigade i Ivice Prusca-Jume, koji je poginuo kao pripadnik 3. gardijske brigade. Blagoslovnu molitvu održali su mons. Jure Bogdan i don Augustin Radović, a pjesmom je svečanost uveličala Klapa sv. Nikola. Vijence su u čast branitelja položili obitelji poginulih branitelja, visoki uzvanici Vlade RH u ime Republike Hrvatske, veterani 3. i 4. gardijske brigade, i Udruga veterana Domovinskog rata 1991 te načelnici i gradonačelnici u ime županije, neretvanskih gradova i općina.

Hvala svima koji su odvojili vrijeme kako bi bili nazočni na otkrivanju ovog spomen obilježja, uz poruku da su sa nama i  dok je nas neće biti zaboravljeni. Pokoj vječni  daruj im Gospodine, laka im hrvatska gruda i svjetlost  vječna svjetlila im. Neka nam živi jedna i jedina Domovina Hrvatska, za koju su ovi mladi ljudi položili najviše što su imali, svoje živote. Ostatak fotografija možete vidjeti klikom na poveznicu ispod objave.

 

Predsjednik UVTBG “Kune” Tihomir  Kmet

 

Kula Norinska


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)