Pozivnica na obilježavanje 28. obljetnice osnutka 3.GBR

 

 

 

 

 

 

 

Sa velikim zadovoljstvom pozivamo sve bivše pripadnike slavne i ponosne 3. Gardijske brigade, kao i sve srodne udruge proistekle iz Domovinskog rata te sve simpatizere naše udruge, da svojim dolaskom uveličaju proslavu 28. obljetnice osnutka 3.GBR. Kao uvod u obilježavanje ove obljetnice, dana 27. travnja u subotu, sa početkom u 09.30 sati, u Slavonskom Brodu će biti održan 8. po redu Humanitarni malonogometni turnir. Pod geslom “Borili smo se u ratu, pomažemo u miru”, kao pokazatelj da smo osim bivših ratnika i u miru spremni pomoći civilnom društvu. I stoga će sav prihod ostvaren na turniru biti ustupljen “Udruzi djece oboljele od dijabetesa – Slavonski Brod”. Sve zainteresirane ekipe se trebaju prijaviti gospodinu Luka Krijan na broj telefona 095/901 0844.

 

 

U nastavku proslave 28. obljetnice osnutka legendarnih “Kuna”, organizirana je i 1. Humanitarna biciklijada “Zdravko Herman”, koja će biti održana dana 28. travnja. Okupljanje i prijava biciklista je navedenog dana u vremenu od 09.00 – 10.00 sati kod Spomen obilježja svim poginulim i preminulim pripadnicima 3.GBR. U 10.00 sati će se odati počast svim poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima 3.GBR – “Kune” te potom u 10.30 sati će  uslijediti start biciklijade, koji će se voziti na relaciji Osijek – Valpovo – Bizovac -Osijek, sa očekivanim povratkom na polaznu točku oko 14.30 sati. Nakon toga će biti dodijeljene zahvalnice i nagrade svim sudionicima . Potom će biti organiziran prigodan domjenak za sve sudionike, kao i one koji dođu dati podršku. Voljeli bismo da se okupimo u što većem broju kao podrška sudionicima i  kako bismo pokazali da nismo samo branitelji i veterani sa povlasticama, već i kako imamo veliko srce i u miru, ujedno odajući počast onima koji nisu više među nama. Kontakt brojeve telefona Tomislava Mihaljevića i Tihomira Kmeta, kao i adrese e -pošte navedenih možete vidjeti na priloženoj slici.

 

I na kraju završni dio, središnje obilježavanje 28. obljetnice osnutka 3. GBR će se održati ove godine u organizaciji svih udruga proisteklih iz 3. GBR i našeg Ogranka Slavonski Brod, kao domaćina proslave te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar -Kitarović. Navedeni događaj će se održati 29. travnja 2019. godine, sa početkom u 10.00 sati i to po rasporedu i planu navedenom u fotografiji pokraj objave. Polasci autobusa su planirani u 08.00 iz Bilja, u 08.15 iz Osijeka te iz Đakova u 08.45. Za polazak i organizaciju autobusa ili individualnog dolaska na proslavu podružnice iz Nove Gradiške, kontaktirati gospodina Dražena Rossija, kao uostalom i sve ostale podružnice i njihovi članovi koji se žele pridružiti proslavi, mogu se prijaviti ili dobiti informacije na navedenim brojevima telefona na ovoj web stranici. Nadamo se također nazočnosti velikog broja visokih uzvanika iz državnog i političkog vrha, odnosno njihovih izaslanika, kao i lokalnih političara, a ponajviše se radujemo dolasku svih bivših pripadnika slavne nam brigade te srodnih nam udruga i braće po oružju kako bismo odali počast svima koji više nisu sa nama. Osim toga uz prigodno druženje ćemo dostojanstveno proslaviti obljetnicu osnivanja brigade te evocirati uspomene na dane ponosa i slave. Radujemo se vašem dolasku i svi ste dobrodošli.

 

Predsjednik UVTBG “Kune” Tihomir  Kmet


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)