Poziv na svetu misu

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozivamo sve članove i simpatizere naše udruge, da nam se pridruže u petak 02. studenoga 2018., na svetoj misi u prostorijama KAPELE ZA STUDENTE, koja se nalazi u sklopu Studentskog Kampusa, bivša vojarna „Drava“ – zapadni ulaz preko puta HEP -a. U suradnji sa DUHOS i studentskim kapelanom vlč. Mario Žigman, ćemo se zajedno pomoliti za sve poginule, preminule i nestale pripadnike naše slavne 3. GBR, kao i za sve članove naših obitelji koji više nisu sa nama te im putem molitve poručiti, kako nisu zaboravljeni te da su sa nama. Sveta misa će bit održana sa početkom u 20.00 sati. Obzirom da je ujedno i Dušni Dan, napominjemo kako ćete o budućim svetim misama koje će se održavati svakoga prvoga petka u mjesecu, biti pravovremeno obaviješteni, sa mjestom i vremenom služenja svete mise. Molimo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže.

Dušni dan slavimo svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Pohodi grobovima i grobljima u tom pogledu redoviti su znak pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, prisustvuju svetoj misi, povezujući se tako svojim molitvama s njima i moleći Božje milosrđe da ih što prije očisti od svih slabosti te da ih uvede tamo gdje s oka svaka suza nestaje.
Tako je Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih izraz kršćanske nade i vjere u zagrobni život što liturgija ističe riječima: »Tvojim se vjernima, Gospodine, život mijenja, a ne oduzima. I pošto se raspadne dom ovozemnog boravka, stječe se vječno prebivalište na nebesima.« Mi za duše svojih dragih pokojnika molimo duboko vjerujući da će oni, kada dođu u kraljevstvo Božje, biti naši zagovornici. Vjerujemo da će oni moliti za nas da ne promašimo svoj konačni životni cilj, da i mi uđemo u kraljevstvo Božje i tako budemo pribrojeni općinstvu svetih.

Hvala svima koji ste u mogućnosti nazočiti ovom događaju.

Predsjednik UVTBG “Kune” Tihomir Kmet


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)