Odavanje počasti na blagdan Svih Svetih

 

 

 

 

 

 

 

Dana 01.studenoga 2018. u 17.00 sati smo se okupili kod Spomen obilježja svim poginulim i preminulim pripadnicima 3.GBR, koje se nalazi u sklopu Studentskoga sveučilišta – kampusa, na lokaciji bivše vojarne “Drava”. Tu smo izvršili paljenje svijeća i polaganje vijenaca u spomen na sve poginule, nestale i preminule pripadnike naše slavne brigade. Potom je uslijedila molitva za sve naše pokojne, koji nisu sa nama, ali smo ovim činom pokazali kako su sa nama u mislima i da nikada neće biti zaboravljeni, dok je nas živih suboraca, pa i nakon toga ako budemo prenijeli vrijednosti Domovinskog rata na nadolazeće generacije. Molitvu je predvodio studentski kapelan vlč. Mario Žigman .

Prvoga dana mjeseca studenoga svake godine slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje pošto su nakon smrti njihove krsne haljine ubijeljene u krvi Jaganjčevoj.
Kako ne znamo poimence svih koji su umrli na glasu svetosti, Crkva je odredila ovaj dan kada se zajednički moli za sve svete i blažene, poznate i nepoznate.
Riječ je o onom beskrajnom mnoštvu običnih ljudi, mnoštvu koje nam svjedoči da svetost ne znači nenormalnost, besprijekornost, nego znači puninu ljudskosti. Stoga su na svetost pozvani svi kršćani, svih razdoblja i svih životnih okolnosti. Kao što je lijepo rekao papa Benedikt XVI., da bi mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate i djela niti posjedovati posebne karizme, već jednostavno služiti Kristu, slušati ga i slijediti bez obeshrabrenja u teškim trenucima. Samo s njegovom pomoći možemo postati svetima.

Hvala svima koji su se odazvali, uz poruku  svim poginulim, nestalim i preminulim pripadnicima naše brigade veliko hvala, pokoj vječni daruj im Gospodine, laka im hrvatska gruda, svjetlost vječna svjetlila im. Foto galeriju možete pogledati na poveznici ispod objave .

Predsjednik UVTBG “Kune” Tihomir Kmet

 

Odavanje počasti Svi Sveti 01.11.2018.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)