Ovčara 2012

“Vi ste naš ponos, mi smo vaša snaga” – slogan je pod kojim je održan 5. mimohod u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u kojem su sudjelovali i članovi naše Udruge. Formirana je kolona na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, te se nakon kraćeg programa uputila prema masovnoj grobnici na Ovčari. Na početku mimohoda sudionicima se pridružio i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.
 
Tiho i dostojanstveno oko 1.000 sudionika koračalo je putem kojim su roditelji ovih mladih ljudi prije 20 godina odvedeni u smrt. Predsjednik Udruge Igor Gavrić ponosan je što na mimohodu svake godine ima sve više sudionika koji dolaze iz cijele Hrvatske kako bi s njima podijelili bol i tugu i pokazali im da nisu sami.

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vukovar organizirala je prigodni program na Ovčari pod nazivom „MUČENICI OVČARE…VJEČNI SU, KAO ZEMLJA KOJA IH POKRIVA”.

Prvo su izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata odala počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen-obilježja koje trajno podsjeća na nezapamćen masakr 200 ranjenika iz vukovarske Bolnice a zatim su mladi pročitali imena žrtava pronađenih u masovnoj grobnici na Ovčari te izveli prigodni recital u kojem su još nastupili i članice i članovi zbora Križarice iz Nuštra.

Molitvu za ubijene branitelje i civile na Ovčari predvodio je fra Ivica Jagodić, župnik Sv. Filipa i Jakova. Sveta misa za žrtve masovne grobnice na Ovčari služena je u crkvi Kraljice mučenika u Vukovaru, a predvodio ju je tamošnji župnik, vlč. Mato Martinković.

Fotografije možete pogledati OVDJE


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)