Dobrovoljno davanje krvi

Humanitarna neprofitabilna udruga Auxilium organizirala je jučer (ponedjeljak)  dragovoljno davanje krvi u prostorijama braniteljske udruge ZNG ’91. u Tvrđi a akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se i nekoliko članova naše Udruge gdje se okupilo gotovo 30 davatelja.

Među davateljima je bio i Danijel Štimac, čovjek koji je dao krv više od deset puta, a prvi put 1993. godine. “Krv dajem iz osobnih razloga, jer kada je meni bilo potrebno, drugi su mi dali krv. Sada sam ja to u mogućnosti učiniti i zato pomažem drugima. Mislim da je to minimum što svaki čovjek može učiniti za drugoga”, rekao je Štimac.

Osim humanog čina darovanja krvi, davatelji su se odrekli svog bona za pizzu u korist nezbrinute i socijalno ugrožene djece.


One thought on “Dobrovoljno davanje krvi

  1. Dragi prijatelji,
    veliko Vam hvala na humanom cinu i nadam se da ce se u 9 mjesecu odazvati veci broj branitelja zajedno sa svojim prijateljima i clanovima obitelji.svi koji su prvi put dali krv na sljedecem darivanju dobit ce zahvalnicu i znacku a oni koji su predhodni put dali ceka ih zahvalnica u SOUNDU.
    jedan clan udruge veterana 3 gardijske brigade KUNE rekao je jucer: ja sam 92 godine dobio puno krvi pa mogu i ja danas dati 🙂 svaka mu cast.svako dobro Vam zelim.Marijan Gubina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

* = 4 + 6