Obilježavanje 27. godina osnutka 3. satnije, 3. bojne, 3.GBR

 

 

 

 

 

 

 

Dana 12. lipnja 2018. godine UVTGB “Kune”, podružnica Nova Gradiška obilježila je 27. obljetnicu osnivanja 3.satnije, 3. pješačke bojne, 3. GBR. Domaćin je bila naša podružnica u Novoj Gradiški, na čelu sa predsjednikom ogranka   Draženom Rossijem. Svečanost je započela okupljanjem svih sudionika obilježavanje ove obljetnice, uključujući i članove središnjice, kao i ostalih ogranaka, kod Društvenog doma u Goricama. Potom je uslijedio svečani mimohod do Spomen obilježja, pokraj crkve Svetog Vida.

 

Na navedenom mjestu kod spomen ploče podignute u čast svim poginulim pripadnicima ove postrojbe, njih ukupno 26, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Potom je uslijedila minuta šutnje i održana molitva za sve poginule pripadnike ove postrojbe, kao i za sve poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu. Osim naših članova udruge, od visokih uzvanika prisustvovali su izaslanica ministra hrvatskih branitelja, voditeljica Centra za psihosocijalnu pomoć pri ministarstvu, Ljiljane Lukačević; izaslanik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, Milana Čorka; župan Brodsko posavske županije, Danijel Marušić; koordinator braniteljskih udruga grada Nova Gradiška, Vlatko Greiner; zamjenik načelnika Općine Dragalić zajedno s predstavnikom HVO-a Bosanske posavine Vinko Begić.

 

Nakon zajedničkog fotografiranja, ponovno je formirana kolona i svi sudionici su se zaputili prema Društvenom domu u Goricama, gdje je nakon prigodnih govora organizatora i uzvanika ove svečane obljetnice, uslijedilo neformalno druženje, uz prigodan domjenak te glazbeni program za sve sudionike. Svim članovima udruge koji su se odazvali obilježavanju ove obljetnice zahvaljujem, kao i organizatoru ogranku Nova Gradiška, a posebno veliko hvala svima koji su dali najviše što su mogli za slobodu Domovine, svoje živote. Pokoj vječni podari im Gospodine, laka im hrvatska gruda i svjetlost vječna svjetlila im. Neka nam živi jedna jedina i vječna Domovina Hrvatska. Ostatak događanja u vizualnom obliku, odnosno fotografije možete pogledati na linku ispod objave.

 

 

 

Predsjednik UVTBG “Kune” Tihomir Kmet

Obilježavanje 27. godina osnutka 3. satnije, 3. bojne, 3.GBR


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)