Skup potpore Nadi Prkačin

Duboko ogorčeni zbog nezakonitog otkaza Nadi Prkačin, bivšoj ratnoj izvjestiteljici i novinarki Hrvatske radio-televizije, dana 07. veljače u 15:00 sati održan je skup potpore pred portom Hrvatske radio – televizije na Prisavlju.

Nada Prkačin suočena je s brutalnom egzistencijalnom likvidacijom političkih moćnika samo zato što je u svojem radu njegovala domoljubne vrijednosti i istinu o Domovinskom ratu. Autorica je dokumentarnih filmova “Lov na Gotovinu” i “Časni sude, nisam kriv”. U njima je krajnje objektivno, ne namećući svoj stav, pokušala približiti javnosti detalje zloćudnog progona generala Gotovine. Filmovi su istodobno predstavljeni u 60-ak gradova diljem Hrvatske.

Za svoje filmove Nada Prkačin se koristila arhivom HRT-a, na što je kao zaposlenica te kuće imala pravo. Nitko joj do sada zbog toga nije prigovorio. No, nakon što je general Gotovina u Vukovaru u koloni sjećanja izabrao stranu, počeli su neviđeni pritisci na novinarku Prkačin, šikaniranje i degradacija. Zabranjeno joj je korištenje televizijske arhive bez nadzora urednika i bez provjere, te joj je uskoro od strane ravnatelja Gorana Radmana uručen otkaz ugovora o radu, unatoč tome što je prijave protiv Nade Prkačin odbacilo Programsko vijeće, Nadzorni odbor, Sindikat, kao i Etičko povjerenstvo HRT-a. Otkazni rok istječe upravo 7. veljače 2014., kada mora napustiti HRT, da bi se vjerujemo, ubrzo vratila.

Organizatori ovog prosvjeda smatraju da je krajnji čas da kažemo STOP ovakvim sramotnim političkim obračunima, kojima ustrajno pribjegavaju odnarođeni gospodari Prisavlja.  Hvala svim domoljubima koji su došli na ovaj skup potpore te dostojanstveno i odlučno pokazali protivljenje političkom teroru kojim sve nas ugnjetavaju silnici, koje našim vlastitim novcem plaćamo.

Fotografije možete pogledati OVDJE.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)