Spomen ploča poginulom pripadniku 3. gbr “Kune”

Udruga veterana 4. gardijske brigade, podružnica Dubrovačko Neretvanske županije, izradila je spomen ploču za Ivicu Prusca –  Jumu, poginulog pripadnika 3. gardijske brigade “Kune”. Ploča će biti postavljena na dan pogibije, 30.svibnja na obiteljskoj grobnici na župnom groblju Bagalovići u općini Kula Norinska blizu Metkovića. Iako je Ivica poginuo kao pripadnik 3. gardijske brigade, Udruga veterana 4. gardijske brigade, podružnica Dubrovačko Neretvanske županije u suradnji sa braniteljskom udrugom koja okuplja branitelje iz 1991. godine iz Kule Norinske odlučila je da i ovom vitezu izradi i postavi ploču u znak trajnog sjećanja na žrtvu Domovinskog rata.

Ovim putem želimo zahvaliti prijateljima iz Udruge veterana 4. gbr, podružnice Dubrovačko Neretvanske županije na ovoj hvale vrijednoj inicijativi, podsjećajući da je u slavnoj 3. gardijskoj brigadi uz branitelje iz raznih krajeva Republike Hrvatske bilo i Neretvana te da znak “Kuna” sada postoji i u Dolini Neretve.

UVTGB “Kune”

20130401_1237190


3 thoughts on “Spomen ploča poginulom pripadniku 3. gbr “Kune”

  1. Prijatelji po oružju iz Slavonske ravnice hvala vam što ste na svoj portal stavili ovaj čin koji smo napravili u spomen na vašeg i našeg viteza koji je poklonio život Domovini.
    Dane

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)