Priopćenje Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara

Periodično izvješće Vama kojima služimo, braniteljima, stradalnicima, hraniteljima i moliteljima, svekolikoj hrvatskoj javnosti u domovini i iseljeništvu.

“Rat” je uvijek sklop više bitaka – a bilježi se ishod rata.

Stožer neće odstupiti ni pod koju cijenu.

Vukovar nije zaslužio kaos  – stožer ga čuva od kaosa , čita namjere onih koji kaos žele i učinit će sve da osigura pobjedu razuma.

Stožer neće odstupiti ni pod koju cijenu.

Stožer je organizirao i u miru održao dva veličanstvena protestna skupa, pozivajući na dijalog.

Stožer je iznjedrio i javnosti ponudio razumno i zakonski osnovano rješenje protuzakonitog, amoralnog i brutalnog djelovanja vlastodržaca u   problemu dvojezičnosti / dvopismenosti – projektom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”

Stožer je učinio sve zakonske korake za provedbu projekta, podnio ustavne tužbe, zahtijeva saborsku raspravu od travnja, nudi argumentirani dijalog – do sada bez odgovora gluhih ( ili zlonamjernih ) vlastodržaca.

Stožer je pronašao način zajedničkog rada za sve koji žele bolju i pravedniju Hrvatsku i o kojem će te slušati i čitati više u narednom periodu.

Platforma  za  bolju  i  pravedniju  Hrvatsku ( radni  naziv )

Upravo o tom alatu pokreće raspravu kojoj će se moći priključiti svi koji hoće razmišljati načinom – problem je potrebno definirati i ponuditi rješenje.

Ono što dobije opću podršku branitelja, stradalnika, hranitelja i molitelja, postat će trajni cilj oko kojeg će ove skupine, ujedinjenim naporom nastaviti djelovanje.

Slijedit će mo precizan i jasan dokument, a nikako floskule.

Taj napor rezultirao je presudnim sastankom skupina koje smo spomenuli i donio začetak čvrste koalicije koja će se u blisko vrijeme čvrsto definirati i javnosti obznaniti svečanim potpisivanjem.

Branitelji, stradalnici, hranitelji i molitelji zajedno, o zajedničkim, čvrsto definiranim i javnosti obznanjenim ciljevima.

Stožer je pročitao namjere izazivača kaosa tijekom košarkaškog prvenstva u Vukovaru, kad su prljavo dopustili eskalaciju velikosrpskih poruka nad još otvorenom ranom i žrtvom Vukovara.

Dobrom analitikom našega tima, povukli smo poteze koji su rezultirali još jednim

 

PORAZOM onih koji su kaos željeli na ulicama Vukovara, kako bi dokazali kako su branitelji, njihova djeca, i Hrvati u cijelosti “polupismeni barbari, zakrvavljenih očiju, iskešenih očnjaka i klerofašističkog svjetonazora” ( Stazić o Ćiririličarima u Rijeci ). Nisu uspjeli. Sebe su pokazali, u svoj grozoti svojih namjera.

Stožer je još jednom koncipirao i urudžbirao vladi i saboru Republike Hrvatske, Zahtjev za dijalog i ZADNJE UPOZORENJE da izazivanjem kaosa i kršenjem zakona ( članka 8. ustavnog zakona prava nacionalnih manjina ) mogu izazvati samo još veći kaos.

Stožer neće dopustiti da se taj kaotični scenarij odvija na ulicama Vukovara, jer Vukovar kao simbol zaslužuje i dobit će pijetet.

Hrvatski narod i dobronamjerni građani taj pijetet Vukovaru pružaju godinama.

Oni koji to ne mogu pojmiti morat će to naučiti. Na lakši ili teži način. Mogu birati.

Ako kaosa ( ne dao Bog ) bude moralo biti, bit će ga na ulicama drugih gradova / grada. Nikako Vukovara.

Vrijedi napomena da je predaju ovih zahtjeva vlastima od nekoliko članova stožera i braniteljsko / stradalničkih udruga pratilo ograđivanje trga i masa čvrsto oklopljene policije što je osiguralo podsmjeh hrvatske javnosti.

Zahtjevi su, simbolično, predani na dan sahrane hrvatskog vizionara Zvonka Bušića.

Stožer je uspio spriječiti podlo planirani sukob hrvatske policije i hrvatskog naroda u Vukovaru.

Sukob s našim suborcima, prijateljima, djecom.

Hvala svima koji su ogromnom dozom strpljenja, sa nama izdržali taj podli plan, neposredno, potporom i molitvom.

Kako bi pokazao čvrsto planiranje djelovanja, prvo postavljenu dvojezičnu ploču skinuo je, kako je i najavljeno, poštovani gospodin Marijan Živković –  otac dvojice poginulih hrvatskih ratnika.

Ovih dana počinje djelovati KOT ( Koordinacijsko operativni tim ) NACIONALNE RAZINE, predvođen istaknutim pojedincima branitelja, stradalnika, hranitelja i molitelja, koji će osigurati provedbu slijedećih ciljeva.

Uspjeli smo djelomično slomiti medijsku blokadu, o “Vukovaru – mjestu posebnog pijeteta” sada ( konačno ) zbore i na visoko politiziranoj i cenzuriranoj Hrvatskoj radio televiziji.

Buduća djelovanja slomit će blokadu do kraja.

Neka ovo privremeno izvješće bude orijentir u mraku medijskih podmetanja.

NEĆEMO ODSUPITI – NI POD KOJU CIJENU.

Molimo sve dobronamjerne da ovo izvješće dosegne sve kutke svijeta.

Svako dijeljenje i slanje vrijedan je doprinos zajedničkim ciljevima.

Sa vjerom u Boga i hrvatski narod za hrvatski Vukovar i Republiku Hrvatsku

STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

 


2 thoughts on “Priopćenje Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara

  1. Vidio sam juče.pa stoga dajem predlog da napravite spisak ljudi koji su dostojni po vama doči u kolonu.Znači samo pripadnici hdz i gospodin karamarko njemu se vračaju siječanja pa bi volio znati gdije je on to bio na kojem položaju branio Vukovar.JA sam bio na mitnici pa ga nisam vidio

    1. Poštovani, mi kao udruga nismo tu da pravimo bilo kakve popise tko je dostojan nečega a tko nije, mišljenja smo da se sve političke strukture u RH trebalo bojkotirati na način da budu na začelju kolone, koordinator obilježavanja Dana sjećanja je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pa Vas ovim putem molimo da kontaktirate njih.
      Pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

* = 4 + 1