Potpora suborcu ispred PP Dalj

Dana 03. kolovoza bivši pripadnik 3. gardijske brigade, umirovljeni poručnik Marijo Bošnjak priveden je u PP Dalj na obavijesni razgovor u vezi navodnih masovnih grobnica u selu Dalj. Koordinacija branitelja stradalnika osječko – baranjske županije kao i predstavnici braniteljskih Udruga iz županije vukovarsko – srijemske  te njegovi prijatelji i suborci, došli su mu dati potporu za nepravedan odnos prema njemu.Ovo nije prvi put jer je prije godinu dana ispitan u PU osječko-baranjskoj, a sada u Dalju.

Od države ne tražimo ništa, samo da nas ostavi na miru! Prava je sramota da nas se izjednačava s agresorima i krvnicima i pitamo se zbog čega nitko nije pozvan na obavijesni razgovor nakon pogibije pripadnika policije i Hrvatske vojske ovdje u Dalju, a legendu 3. gardijske brigade Marija Bošnjaka zovu protuzakonito već treći put?

– Mario u to vrijeme nije bio ni blizu sela Divoš i ni njemu samome nije jasno zbog čega ga zovu na razgovor. Ovo nije prvi put jer je prije godinu dana ispitan u PU osječko-baranjskoj, a sad ovdje u Dalju, a dobro je poznato da se prema zakonskim propisima osoba ne smije pozivati na isti razgovor dva puta, tvrdi to Saša Malčić iz Udruge veterana 3. gardijske brigade. Okupljeni prosvjednici šokirani su to više što je Bošnjak na obavijesni razgovor pozvan tek dan nakon obljetnice pogibije 39 branitelja u Dalju i dva dana uoči obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti. Da je riječ o smišljenom činu, smatra Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida, koji je također ondje dao potporu suborcu Bošnjaku, rekavši da hrvatska javnost i nije upoznata s činjenicom da se na informativne razgovore hrvatski branitelji privode vrlo često.

– U listopadu prošle godine dobili smo informaciju da će na redu biti 3. gardijska brigada i očigledno je sve ovo smišljeno. Prošle godine branitelju je oduzeta putovnica i legalno oružje nakon informativnog razgovora zbog mogućeg počinjenog zločina u Bijelom Brdu. Nama je to neprihvatljivo, a slučaj Marija Bošnjaka ni slučajno nije prvi – istaknuo je Glogoški.


One thought on “Potpora suborcu ispred PP Dalj

  1. jako sam sretna zbog zajedništva koje vidim, žao mi je što nisam bila sa Vama tamo, ali riješili ste to i bez mene ;-D

    pozzzzz svima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

* = 5 + 7