Nije Vukovar samo 18.11.

Prisjetimo li se povijesti na ovim prostorima, ne mimoilazi nas činjenica da su Turci pod vodstvom Sulejmana Veličanstvenog zauzeli Vukovar i krenuli na Osijek. Minuše stoljeća i 1990. velikosrpska politika, također, je napala Vukovar, istureni položaj obrane grada Osijeka. Osijek je pomagao u skladu sa svojim mogućnostima, ali herojska obrana našega Vukovara je poklekla pred daleko jačim i moćnijim neprijateljem. Cijevi topova i tenkova okrenuše se prema Osijeku i počeli su još žešći napadi na naš grad. Danas, nakon dvadeset godina, opet se dira u herojski grad Vukovar nastojanjima uvođenja ćiriličnog pisma, ćirilice koja je bila službeno pismo tijekom „vladanja“ umjetne tvorevine SAO Krajine. Zbog tog istog pisma mnogi su bili protjerani iz svojih domova, ubijani i nisu smjeli ostati živjeti u svojim kućama u Hrvatskoj. Ne dozvolimo da nam na ćirilici pišu škole nazvane imenom Blage Zadre, zatim nazivi ulica: Alfreda Hila, Siniše Glavaševića, Bana Josipa Jelačića, Trg žrtava Ovčare. Vidimo kroz nedavnu prošlost, kada je Vukovar pokleknuo, krenulo se u osvajanje Osijeka. Danas ćirilica u Vukovaru – sutra u Osijeku!? Nije Vukovar samo 18.11., Vukovar i sada vapi za pomoć.
Stoga, ne ignorirajmo ljude u Vukovaru, koji su podnijeli prve i najveće žrtve za voljenu nam domovinu Hrvatsku, da opet moraju trpjeti i biti žrtvom nečijih suludih ideja začetih tristotinjak kilometara zapadno od Vukovara. Pomozimo malim ljudima, građanima Vukovara i stožeru za obranu Hrvatskog Vukovara! Odazovimo se dostojanstveno, u što većem broju 2. veljače 2013. u 12.05 sati, na mirni prosvjed protiv uvođenja ćirilice u hrvatski herojski Vukovar u organizaciji braniteljskih udruga Osijeka i branitelja Vukovara.
Iz „Nepokorenoga grada“ Osijeka pozivamo sve koji su nesebično pomagali Vukovaru kada mu je bilo najteže i one koji imaju želje i volje pomoći, budimo zajedno i skupa krenimo u Vukovar! Polazak je 2. veljače ispred dvorane Jug 2 kod Kauflanda u 10.30 sati.

Bivši vukovarski zatočenik srpskih koncentracijskih logora Hrvoje Mađarević, braniteljske udruge Osijeka i branitelji Vukovara.

Neka nas krasi „Vjera u Boga i hrvatska sloga!“

S. M.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)