DAN OS RH, DAN HKOV-a I 30. obljetnica osnutka ZNG RH

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježava se svake godine 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde (ZNG) na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a. Zbor narodne garde bio je naziv za profesionalnu, uniformiranu, oružanu formaciju, vojnog ustroja za obavljanje obrambeno-redarstvenih dužnosti u Republici Hrvatskoj, preteču Hrvatske vojske.

Delegacija veterana 3. gardijske brigade Kune aktivno je sudjelovala u svečanom mimohodu i postrojavanju na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Hvala svima koji su branili i obranili Lijepu našu u Domovinskom ratu! Posebno hvala svima onima koji su položili svoje živote, svim znanim i neznanim suborcima – neka im je vječna slava i hvala, da ih nikada ne zaboravimo i da se nikada više ne ponovi!

Istoga dana, prisustvovali smo i svečanom prijemu Predsjednika RH na Pantovčaku te je povodom 30. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade Kune upriličena dodjela odličja i priznanja veteranima i veterankama 3. GBR Kune.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

* = 4 + 3