Obilježena 22. obljetnica ustroja 3. gbr “Kune”

29. travnja 2013. godine obilježili smo 22. obljetnicu ustroja 3. gardijske brigade „Kune“. Kao uvertira obilježavanju obljetnice, od 26. travnja do 02. svibnja u Domu HV -a postavljena je umjetnička izložba od topničkih čahura, rad umirovljenog pripadnika 9. gardijske brigade „Vukovi“ Zlatka Franića iz Zadra, pod nazivom „SVITLO HRVATSKOG KRIŽA“   i opus slika umirovljene pripadnice 3. gardijske brigade „Kune“, slikarice Marije Galić iz Slavonskog broda iz ciklusa „ZAPISI DUŠE“.

Izložba je bila otvorena za javnost u navedenom periodu. Centralna proslava je održana u Đakovu u organizaciji našeg Ogranka Đakovo a sam program je započeo mimohodom ulicama Đakova do spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, gdje je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim pripadnicima brigade kao i ostalim braniteljima i civilima stradalim tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku.

Vijence su položila izaslanstva Predsjednika RH, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Osječko – baranjske županije, grada Đakova kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U Katedrali je služena Sveta misa za sve poginule pripadnike brigade kao i za sve branitelje i civile poginule u Domovinskom ratu.

U dvorištu Vatrogasnog centra postavljen je TT Zbor (izložba vojnog naoružanja i opreme HV -a) koja je bila otvorena za javnost. Kasnije je nastavljeno druženje uz svečani domjenak u dvorani Vatrogasnog centra.

S. M.

Fotografije možete pogledati OVDJE.


2 thoughts on “Obilježena 22. obljetnica ustroja 3. gbr “Kune”

  1. ČESTITAN VAM 22 OBLJETNICU OSNUTKA BRIGADE I ŽELIN VAM SVE NAJ BOLJE U DALJNEM RADI I PROMICANJU ISTINE O DOMOVINSKOME RATU.
    UMIROVJENI BOJNIK 4 GARDIJSKE BRIGADE.
    ZAJEDNO U RATU ZAJEDNO U MIRU I DOBRO SE PROVEDITE.

    1. Pozdrav braći po oružju iz Dalmacije i svim Paucima a ujedno i poziv na obljetnicu drago bi nam bilo da se opet sretnemo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

* = 5 + 1