20 godina od osnivanja legendarnih “Kuna”

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata na osječkome Trgu slobode obilježena je 20. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade Hrvatske vojske “Kune”.

Vijence su položila izaslanstva Udruge veterana 3. gardijske brigade, Osječko-baranjske županije, grada Osijeka, te udruga iz Domovinskog rata. Na skupu u prostorijama osječke kapucinske crkve osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo zahvalio je pripadnicima 3. gardijske brigade na svemu što su učinili za domovinu te je najavio kako će šetnica na lijevoj obali Drave uskoro nositi ime dragovoljaca Domovinskog rata.

Čestitajući 20. obljetnicu osnutka pripadnicima 3. gardijske brigade osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić poručio je kako ne priznaje nedavnu presudu Haškoga suda hrvatskim generalima jer je to politička presuda generalima i hrvatskoj državi koja se ne temelji na činjenicama i dokazima.
Bilo je zločina jer su se pojedinci koristili ratom za svoje osobne obračune, ali treba li za to optuživati cijelu državu te cijeli vojni i politički vrh, upitao je Šišljagić i ocijenio kako je potrebno pronositi istinu o Domovinskom ratu te ne dopustiti da drugi pišu i krivotvore povijest.
Nakon svečanog skupa služena je misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje, a zatim je uslijedilo cjelodnevno druženje.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

* = 4 + 1